Veronica

Jag heter Veronica Åkerström och är anlitad som konsult för att arbeta med projektet DUS-satsning.

E-post: akerstromveronica@gmail.com

Telefon: 070-555 86 17

Mitt arbete med DUS-satsningen: Jag har fått förmånen att sedan 2012 arbeta med DUS satsningen. Uppdraget jag har fått är att fungera som ett rådgivande stöd till DUSen, och under varje år arbeta med ett antal utvalda DUS genom besök och utbildning. Under hösten 2014 har jag också arbetat med ett stödmaterial till DUSen som vi hoppas kunna presentera för DUSen inom en snar framtid.

Mitt andra arbete: I dag arbetar jag som konsulent på Skånes Ridsportförbund, framförallt med utbildning, vår talangsatsning och ungdom. Jag har tidigare även arbetat som konsulent på Stockholms Läns Ridsportförbund och hunnit med ett par år i förskolans värld.

Lite mer om mig: En norrlänning som till slut hamnat längst ner i landet, i dag bor jag i Helsingborg med min familj, har två flickor på 5 år som tar upp den mesta av tiden utanför jobbet. Mitt hästintresse började tidigt, som tre-fyraåring i Tanzania på ponnyn McNeehigh , vidare till ridskola och så småningom egen ponny och häst. Planen var under uppväxten att jobba med hästar och ridsport på något sätt, och efter gymnasiet jobbade jag både  på ett stuteri och på ridskola. Då jag under hela min uppväxt varit väldigt engagerad i föreningslivet på olika sätt och i olika idrotter valde jag att gå vidare med en utbildning till Idrottspedagog vid Umeå Universitet. Under tiden jag läste i Umeå hann jag också med att gå Ridledarkursen. Extrajobb på ridskolan hjälpte till att göra det möjligt med att ha kvar min egna häst, dessutom gav det vänner för livet. Drömjobbet var allt sedan jag sedan jag gick ULKen att få jobba som idrottskonsulent, och så klart helst med ridsport – gissa om det känns som att jag hamnat rätt i dag!

Tyvärr räcker tiden inte riktigt till i dag för att ha en egen häst, utan jag håller i gång ridningen på ridskola. Just nu är jag jättenöjd med det men kanske kan det så småningom bli en ponny i familjen, eller en häst till mig, när barnen blir större. Förutom hästar älskar jag att resa och att läsa – gärna böcker med historiska teman.