Martina Eriksson

 

Martina_horisontell

Foto: Alexandra Sjöblom

Ålder: 29 år.
Bor: Norra Norrland! Luleå närmare bestämt.
Med i CUS sedan: maj 2011

Gör: Arbetar som förrättningslantmätare på Lantmäteriet i Luleå. Läst en massa juridik, senast juristprogrammet och just nu magisterprogrammet i Mark- och miljörätt vid Umeå universitet. Jag är aktiv på min ridskola, både som ridledare och tävlingsryttare.

Klubb: Luleå Ridklubb

Häst i livet: Världens bästa ridskolehäst Thåström! Gångarter som en symaskin, en rosa mule och personlighet som en hundvalp. Min gamla tävlingskamrat som ofta gav motståndet en match i lättklass dressyr.

Uppdrag inom Ridsporten: Jag började mitt ideella engagemang i ungdomssektion på Luleå Ridklubb då jag var runt 10-11, blev senare ordförande och samtidigt invald i Norrbottens DUS (Distriktsungdomssektion). Efter några år blev jag ordförande även där och ungdomsrepresentant i distriktsstyrelsen. När jag lämnade DUS karriären bakom mig, efter inte mindre än 10 år, fick jag ett ordinarie mandat i distriktet. Just nu är det arbetet i CUS som gäller för mig.

Uppdrag i CUS: Då jag själv alltid ridit på ridskola och varit med i US och DUS är de något som ligger mig varmt om hjärtat. Det jobbar jag och Madde ofta tillsammans med. Bland annat genom:
– CUS stipendier (Årets Ungdomssektion & Ungdomsledare)
– DUS-satsningar, bla genom vårt DUS-projekt och våra årliga DUS-konferenser.
– Arbetet med Trygghetsfrågor, inom ramen för vårt projekt ”Trygga idrottare”
– Vår plattform ”Young riders lounge” som ofta syns på tävlingsplatser och i andra större sammanhang.

Roligast är att vi gör detta tillsammans 🙂