Alexandra Sjöblom

IMG_3790

Född: 1997
Bor: Luleå
Med i CUS sedan: 2017

Gör: 

Jag tog studenten sommaren 2016 i Västerås och valde att gå vidare direkt med universitetsplugget, så hösten 2016 flyttade jag till Luleå där jag bor nu och läser Högskoleingenjör Bilsystemteknik. Utanför plugget har jag börjat engagera mig med andra sorters hästar, det vill säga: hästar under huven på bilar haha… Så tyvärr blir det inga riktiga hästar för mig uppe i Luleå men hemma i Västerås har jag alltid någon häst att låna när abstinens skriker i kroppen!

Klubb:

Hamre Ridklubb (Västerås)

Häst i livet:

Wind of Camperi ”Windy” var min första storhäst jag red på heltid samt min första medryttarhäst som jag hade. Henne hade jag som min egna häst då ägaren var gravid, jag tränade och tävlade hoppning med Windy under 2013 med många för- och motgångar. Nu mera rider jag henne hos hennes nya ägare när jag är hemma i Västerås.

Uppdrag inom Ridsporten: 

Jag blev invald på två år i Centrala ungdomssektionen 2017 som ledamot. Det är ett uppdrag jag knappt vågat drömma om då det känns så stort och häftigt för mig, kan fortfarande inte riktigt förstå att jag har fått äran att ta an detta uppdrag!

Uppdrag i Centrala ungdomssektionen: 

Jag är med i tre stycken väldigt intressanta och roliga arbetsgrupper i CUS, det är Stipendiegruppen som arbetar med årets Ungdomssektion och årets Ungdomsledare samt att anordna Stipendiekonferensen till alla de som har vunnit i respektive distrikt. Den andra gruppen jag är med i är DUS-utveckling, där arbetar vi med regionsträffarna och DUS-konferensen som anordnas varannat år. Tredje och sista gruppen är Ungt Engagemang där vi kollar på vad som får ungdomar inom ridsportsvärlden att engagera sig.

Annonser