Ett spännande junimöte i Luleå!

Så har vi i CUS haft vårt junimöte för i år, denna gång så blev det uppe i Luleå! Det bjöds på strålade sol varje dag och vi har både varit väldigt effektiva och njutit av vädret och varandras sällskap. Vår första mötesdag på lördagen så hade vi bland annat två viktiga diskussionspunkter på agendan.
Vi diskuterade alternativa mötesformer. Hur ser våra liv ut idag? Hur kan vi bli mer effektiva i vårt arbete bland annat på möten men också i våra arbetsgrupper? Viktiga frågor att prata om, vi kommer ju alla från olika delar av landet och då är det ett pussel att få ihop både fysiska träffar, telefonmöten och liknande. Vårt mål är självklart att få ut så mycket vi bara kan på alla olika slags möten vi har och att ta tiden att reflektera lite hur vi arbetar behövs ibland för att komma vidare.
Den andra viktiga punkten att diskutera är våra prioområden och mål för 2019. Under 2018 så har och är våra prioområden Ridsport för alla, Trygga idrottare och hästen. Det blev en lång diskussion med måna kloka, lika och olika tankar. Vi tycker ju att allt är lika viktigt i vår verksamhet! Efter många och långa diskussioner så landade vi i ett beslut där vi alla kände oss nöjda. 2019 så kommer vi att fokusera på:
Värdegrund. Värdegrunden tror vi är A och O i hela ridsporten och organisationen. Vi vill bland annat fortsätta att jobba med vår Trygg i stallet-låda som är under utveckling med nytt spännande material.
Ungt engagemang. Ungt engagemang är ett projekt som vi startade med för några år sedan då vi kände att vi ville nå ut till många fler både inom ridsporten men också utanför ridsporten. Vi är nyfikna på hur unga engagerar sig idag och varför och hur framtidens engagemangsformer skulle kunna se ut. Nu har vi kommit en bit på vägen och med hjälp av personas så hoppas vi att vi kan nå ut till fler.
Hästen: Hästen är ju den största anledningen till att vi sysslar med ridsport och vi tycker att det är viktigt att vi diskuterar, lär ut och fortsätter att ha hästen i fokus. Bland annat så är arbetet med Hästkunskap cup och Vi i stallet på G att uppdateras som är två viktiga evenemang som CUS vill jobba lite extra med under 2019.
Skärmavbild 2018-06-13 kl. 20.59.06
Under söndagen så hade vi fokus på vår verksamhet och uppdatering om hur allt går. Vi har ju väldigt mycket som vi jobbar med i CUS och för att alla ska slippa göra allt så har vi arbetsgrupper, så söndagens mötesdag bestod av att beta av våra grupper för att se hur läget ser ut just nu, om vi behöver diskutera något i helgrupp och vad nästa steg är.
De två stora evenemangen vi har närmast är först och främst Prideparaden i Stockholm den 4 augusti. För tredje året i rad så kommer vi i CUS att medverka i tåget. För oss så är Ridsporten en sport för alla-hela livet! Är ni sugna på att hänga med? Det bjuds på överraskning och en helt fantastisk stämning! Gå in på Facebook och klicka i att ni kommer vettja! Här ser ni inbjudan:
Skärmavbild 2018-06-13 kl. 15.26.33.png
Nästa evenemang kommer i höst, den 29-30 September. Då är det dags för DUS-konferens som vi arrangerar de året som vi inte har vår årsstämma RIXU. Då samlas engagerade DUSare från hela landet för att utbyta erfarenheter och ha kul. Här ser ni inbjudan till den:
Skärmavbild 2018-06-13 kl. 15.21.36
Vi har också välkomnat in vår nya adjungerade CUSare Sara Grelle. CUS-Melinda har valt att lämna sitt uppdrag av personliga skäl och vi önskar henne ett stort lycka till. Sara har skrivit en presentation om sig själv under fliken CUSare här på bloggen där ni kan lära känna henne lite bättre.
Annars så vill vi i CUS önska er en fantastisk härlig och hästig sommar, kram på er!

Här kan du kommentera inlägget.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s