Besök från Tyskland!

För ett och ett halvt år sedan åkte vi i Centrala ungdomssektionen till Tyskland för ett utbyte med Tysklands motsvarighet till CUS. Förra helgen var det dags för dem att komma till oss!

Vi bjöd dem på en solig helg på Strömsholm, en av ridsportförbundets riksanläggningar.

Helgen bestod av flera spännande aktiviteter. Vi fick en rundtur på Strömsholm där vi blaträffade Jens Fredriksson. Vi fick se en clinic med elever från ridskolan på Strömsholm och höra mer om de utbildningar som finns där. Vi besökte även ridskolan Stora Ekeby för att visa dem hur en typisk svensk ridskola kan se ut. Mellan alla aktiviteter fanns det även tid för att prata och reflektera om sitt uppdrag inom ridsporten. Vi diskuterade likheter och skillnader samt våra olika erfarenheter.

Under lördagen var det även dags för en workshop där vi hade fokus på tre huvudområden, barn och ungas tävlande, integration och hästens välfärd. Alla tre områden är i fokus inom Svenska ridsportförbundet och vi fick chans att höra hur de arbetar med frågorna i Tyskland. Bland annat har de drivit en projekt som handlar om integration vilket var väldigt intressant och något vi kommer att inspireras av!

Jag kommer definitivt ta med mig erfarenheterna av hur de har arbetat med integration, vi måste vara öppna och välkomnande inom ridsporten vilket man ständigt måste arbeta med! Jag uppskattade även att få höra hur de som unga får ta plats och inte ta plats inom tyska ridsportförbundet. Det sätter ens egna engagemang och uppdrag i perspektiv vilket är viktigt. Jag tyckte vi hade en fantastisk helg tillsammans och vi kommer självklart att fortsätta hålla kontakten med Tysklands motsvarighet till CUS.

Här kan du kommentera inlägget.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s