Hästar och Yrkesval: SRL1 och 2

Hej Världen! och framförallt Hej häst Sverige!

Nu är det min (Gabriellas) bloggvecka igen och jag tänkte ägna den åt att prata om hästen och yrkesval. Såhär på våren är det dags för många att fatta beslut gällande gymnasium, högskola eller annat som kan kännas livsavgörande och vad passar då bättre än att visa på olika yrkesvägar och utbildningar som finns anknutna till ridsporten? Jag tänkte inte skriva så mycket själv utan istället har jag tre andra röster till min hjälp. Först ut är Sofia Andersson!

Hej!
Mitt namn är Sofia, jag är 20 år gammal och är bostad i Uppsala! Är med i DUS i Uppland och jobbar som ridinstruktör på Lagga och Sigtuna Ridskola. Jag har blivit tillfrågad att berätta om min utbildning som jag går just nu på Strömsholm, och självklart vill jag göra det! Jag pluggade SRL1 våren 2013 och är nu tillbaka på ridskolan Strömsholm för att plugga SRL2, vilket är superkul!

Efter gymnasiet så valde jag att söka in till SRL1 (Svensk ridlärare level1) på Ridskolan Strömsholm. På kursen ska man kunna hoppa 110cm banor och rida LB dressyr. Om man klarar yrkesprovet och jobbat x antal timmar efter avslutad kurs så får man titeln Svensk Ridlärare level1 under Svenska ridsportförbundet.

På kursen hade vi allt från ridskoleverksamhet, pedagogik, undervisningsmetodik, ridlära och såklart ridning som dressyr, hoppning och terräng. Att galoppera vid slottet eller rida dressyr på stallplanen är bara en av de saker som tillhörde vardagen. Härligt med andra ord! På kursen håller man i några ridlektioner och teori i stallet och på sal för varandra. Då får man feedback från både läraren och sina kurskamrater, vilket är bra för ditt framtida yrke. På kursen har man duktiga lärare, fin miljö och alla förutsättningar att lära sig ännu mer om hästar och ridning!

Jag som gått kursen tycker det var superkul och jag skulle utan att tveka göra om det en gång till om jag kunde! Om du tvekar, tänk istället, varför inte!? Det är kul, man träffar vänner för livet och det viktigaste, man får mer förståelse för sin bästa vän hästen och får mer självförtroende och kunskap i att hålla lektion på ridskola.

Nu bor jag på Strömsholm igen för att plugga level2. Jättekul med nya utmaningar och nya hästar! Ska stanna fram tills veckan efter midsommar och jag är redan taggad att få komma igång med alla rutiner och att lära mig mera!

För att summera texten så tycker jag att SRL1 kursen var superkul, skulle som sagt göra det igen om jag fick chansen! Framförallt så fick man en bra grund att stå på. Självklart så finns det alltid saker som man känner att skolan eller än själv kan göra bättre, men allt som allt var det otroligt nyttigt och lärorikt! Hoppas flera där ute söker in till dessa kurser och tar del av den enorma kunskapen som finns av lärarna här på Strömsholm!

På bilden under har jag och min foderhäst som jag hade på SRL1, Nixa framför slottet på galoppbanan.

sofia

 

Här kan du kommentera inlägget.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s