Skapa ljus i decembermörkret.

Hur ser era traditioner i stallet och med hästarna ut kring jul? Jag kan tänka mig att för vissa börjar det med en tripp till stockholm horse show. För andra kanske man börjar långt innan december ens börjat med repetitioner inför luciatåget som skall uppvisas i samband med ridskolans julshow. Kanske vill man bara rida sin favorithäst eftersom man skall tävla den på en kommande klubbtävling.

När man börjar tänka på det är tiden innan jul en tid då jag kan tro det anordnas mycket aktiviteter på ridskolor och ridklubbar runt om i Sverige. För alla ungdomssektioner ute i landet vill jag bara säga:
– Ta vara på möjligheterna! Gör julen till en tid när ni alla kan umgås tillsammans med era ungdomar och hästarna ute på klubben.
Här kommer några tips på vad ni kan göra tillsammans med era medlemmar ute på klubbarna, ung som äldre. Några av tipsen kan också vara inspiration att samla in en slant till ungdomssektionens kassa.
*Julpynta i stallet med granris och ätbart pynt till hästarna (var försiktig med pynt som hästar ej bör äta 😉
*Luciatåg – erbjud er att lussa på något av sponsorernas företag.
*Adventscup – En cup som går första, andra och tredje advent med uppsutten och avsuttna tävlingar.
*Julshow – Alltid uppskattat av släkt, vänner och andra hästälskare. Kan innehålla allt möjligt – Höjdhoppning, maskeradhoppning, dressyruppvisning, uppvisning från polis eller brandkår, agility. Fikaförsäljning, barnridning och jullotteri kan vara andra inslag.
För något år sedan hade några ungdomar på Luleå Ridklubb som är min hemmaklubb höjdhoppningstävling, ett hoppequipage emot en av ungdomarna som hoppade upp emot 130cm utan häst och sedan landade på fötterna. Ett mycket uppskattat uppträdande.
 *Den finaste traditionen enligt mig är julaftonsritten. Tidigt på julaftonmorgonen samlas alla medlemmar som vill och hjälps åt att göra i ordning i stallet. Sedan en uteritt, förhoppningsvis i bländande, djup, vit pudersnö. Sedan grötfrukost.
Ta hand om varandra och skapa ljus under årets mörkaste tid…
Annonser

Här kan du kommentera inlägget.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s